Yulaf peçenyası

pechenye 1Yulaf həzm sistemini normallaşdırmaq və orqanizmi təmizləməklə yanaşı, qısa zamanda artıq çəkini atmağa da kömək edir. Yulaf dənələri maddələr mübadiləsini normallaşdırır. Tərkibindəki polifenollar əzələlərin fəaliyyətini gücləndirir. Məhz buna görə idmançılar yulafı çox sevirlər. 
Yulaf yarmasından çox dadlı, həm də dietik peçenyelər hazırlamaq olur. 

Ərzaqlar:
2.5 stəkan yulaf yarması
1 stəkan alma püresi
1/3 stəkan yuyulmuş kişmiş
1/3 küncüt, xırda doğranmış qoz
3 x/q bal

Ardını oxu...

Şəki pitisinin hazırlanma qaydası

seki pitisiBir nəfərlik gil qabda hazırlanacaq Şəki pitisi üçün lazımi ərzaqlar:
-Sümüksüz qoyun əti: 250 q (əzələ liflərinin olmadığı yumşaq hissələrdən)
-Noxud: 100 q
-Quyruq: 60 q
-Soğan: 1 baş (kiçik)
-Quru gavalı: 1 ədəd
-Duz, istiot, zəfəran, sumaq: Zövqə görə
Yeməyin bişirilmə qaydası:

Ardını oxu...