Sosial-top

Endirim jurnalı

Yulaf peçenyası

pechenye 1Yulaf həzm sistemini normallaşdırmaq və orqanizmi təmizləməklə yanaşı, qısa zamanda artıq çəkini atmağa da kömək edir. Yulaf dənələri maddələr mübadiləsini normallaşdırır. Tərkibindəki polifenollar əzələlərin fəaliyyətini gücləndirir. Məhz buna görə idmançılar yulafı çox sevirlər. 
Yulaf yarmasından çox dadlı, həm də dietik peçenyelər hazırlamaq olur. 

Ərzaqlar:
2.5 stəkan yulaf yarması
1 stəkan alma püresi
1/3 stəkan yuyulmuş kişmiş
1/3 küncüt, xırda doğranmış qoz
3 x/q bal

3 x/q duru yağ
Yulaf yarması əvvəlcə quru tavada qızılı rəngə çalana qədər qurudulur. Yarmaya alma püresi, duru yağ və balla qarışdırılır. 20 dəqiqə gözlədikdən sonra küncüt və ya qoz əlavə edilir, qarışdırılır, qaşıqla kalka kağızı sərilmiş soba qabına qoyulur. Soba 120 dərəcəyə qədər qızdırılır və peçenyelər 1 saata yaxın bişirilir. Soyuduqdan sonra süfrəyə verilir.