FİSİNCAN-LOBYA
Tərkibi:
- 300 qr qırmızı lobya
- 200 qr üyüdülmüş qoz
- 150 qr kərə yağı
- 2 ədəd orta ölçülü soğan
- əzmə gavalı turşusu
Hazırlanması:
Lobya bir gün öncədən suda isladılır və tam yumşalanadək bişirilir. Soğan tavada qovrulur, üyüdülmüş qoz əlavə edilib qarışdırılır. Üzərinə zövqə görə gavalı turşusu əlavə edilir. Ən sonda kərə yağı və duzla qarışdırılır üzərinə nar dənələri səpilərək servis edilə bilər.
Məsləhət:
kütüm-lobyadan məşhur kərə yağlı paştet-rulet hazırlamaq olar. Bunun üçün fisincan streç filmin üzərinə bərabər şəkildə yayılır. Üzərinə yumşalmış kərə yağı nazik və yenə bərabər olaraq çəkilir, rulet şəklində bükülür. Soyuduca bir müddət dinləndirilib, doğranaraq servisə hazır hala salınır.