KÜKÜ KÜTÜM
Tərkibi:
- hisə verilmiş kütüm balığı
- 4 ədəd yumurta
- 2 dəstə keşniş
- 2 dəstə şüyüd
- 2 dəstə ispanaq
- 2 dəstə kəvər
- bitki yağı
- duz, istiot
Hazırlanması:
Kütüm balığı tamamilə təmizlənir, sümüyündən ayrılır və xırda-xırda doğranılır. Göyərti təmizlənir, yaxşıca yuyulur və narın doğranılır. Yumurtalar qabda çırpılır, göyərti ilə birgə doğranmış balığın üzərinə əlavə edilir, zövqə görə duz və istiot səpilir. Alınan qarışım tavada qızdırılmış yağda hər iki tərəfli qızardılır.
Məsləhət:
Balığı doğramaq yerinə əlinizdə didərək də bişirə bilərsiniz. Həmçinin, göyərti seçimini zövqünüzə görə edə bilərsiniz.