Ordubad Dürməyi
Tərkibi:
Xəmir üçün
- 400 qr un
- 150 qr xama
- 120 qr kərə yağı
- 1 ədəd yumurta
İçlik üçün
- 150 qr qoz ləpəsi
- 100 qr şəkər tozu
- 60 qr bal
- 5 qr darçın tozu
Hazırlanması:
Un, xama və otaq temperaturunda yumşaldılmış kərə yağı ilə xəmir yoğrulur və 10-15 dəqiqə gözlədilir.
Bu arada çəkilmiş qoz ləpəsi, şəkər tozu, bal və darçın tozu qarışdırılaraq içlik hazırlanır. Yoğrulmuş xəmir çox nazik olmamaq şərti ilə yayılır və üzərinə yumurta ağı çəkilir. İçlik yayılmış yuxanın üzərinə səpilir, xəmir dürmək (rulet) formasında bükülür. Üzərinə yumurta sarısı çəkilir, sobada 170 dərəcədə qızılı rəng olanadək bişirilir.
Məsləhət:
Dürmək bişdikdən sonra uyğun bildiyiniz formada və ölçüdə kəsərək servis edə bilərsiniz.