Qozlu kükü
HAZIRLANMASI:
Soğan təmizlənib, incə-incə doğranır, yağda qovrulur. Daha sonra
tavaya cəkilmiş qoz əlavə edilib qarışdırılır. Yaxşıca qarışdırdıqdan
sonra tavaya un, gavalı turşusu, zovqə gorə duz və istiot əlavə edilib
yenidən qarışdırılır. Sobada 180 dərəcədə üstü qızaranadək bişirilir.
TƏRKİBİ:
- 5 ədəd yumurta
- 1 ədəd orta boy soğan
- 400 qr cəkilmiş qoz
- 30 qr un
- gavalı turşusu
- duz, istiot
MƏSLƏHƏT:
Qozlu kukuyə incə doğranmış goyərti də əlavə edə bilərsiniz. Bundan
əlavə, kükünü həm yağda qızarda, həm də sobada bişirə bilərsiniz.