Sırdaq
Azərbaycanın cənub bölgələrindən gələn sırdaq yay üçün yüngül, dadlı və asan bişirilən yeməklər siyahısındadır.
Tərkibi:
- 200 qr badımcan
- 200 qr pomidor
- 200 qr yaşıl bibər
- 100 qr acı bibər
- 100 qr kərə yağı
- 1 diş sarımsaq
- 1 ədəd orta boy qırmızı soğan
- 1 dəstə cəfəri
- duz, istiot
Hazırlanması:
Badımcan lay-lay doğranılır və qızardılır. Pomidor və bibər də halqalara doğranaraq tavaya əlavə edilir. Sarımsaq əzilir, soğanla birgə narın doğranılır və tərəvəzlərin üzərinə əlavə edilir. Zövqə görə duz və istiot səpilir, ən sonda yeməyin üzərinə narın doğranmış cəfəri əlavə edilir.
Məsləhət: Badımcanı qızartmazdan öncə doğrayıb, duzlu suda acısının çıxması üçün gözlədə bilərsiniz. Yeməyin üzərinə cəfərini servis edərkən də səpmək olar.