Toyuq Ləvəngisi
Tərkibi:
- 500 qr qırmızı soğan
- 300 qr qoz
- 150 qr zoğal əzməsi
- 100 qr kərə yağı
- kənd toyuğu
- duz, istiot
Hazırlanması:
İlk öncə içlik hazırlanır. Bunun üçün soğan çəkilir, suyu
sıxılır. Qoz ləpəsi də maşından keçirilir, zoğal əzməsi ilə
birlikdə soğanın üzərinə əlavə edilir. Duz və istiot
səpilərək qarışdılır. Toyuq yuyulub təmizlənir, içərisi duzlandıqdan sonra
hazırlanmış içlik doldurulur və toyuğun üzərinə əzmə
turşu çəkilir. Sobada 180 dərəcədə 30-40 dəqiqə üzəri
qızaranadək qızardılır.
Məsləhət:
Zoğal əzməsinin yerinə başqa bir turş meyvənin əzməsini
də istifadə edə bilərsiniz.