Təbii zeytun yağını necə tanımaq olar?🌿 💚
Yeməklərimizə dad qatan zeytun yağı mətbəxin əvəzolunmaz hissəsidir. Bir çox dadlı və keyfiyyətli yeməklərin sirri əslində təbii və düzgün istifadə edilən zeytun yağı ilə mümkün olur. Yaxşı, bu dadı daha da artırmağın bir yolu varmı deyə düşünürsünüzsə, sizin üçün tərtib etdiyimiz bu məsləhətləri mütləq oxumalısınız!
Xüsusilə son illərdə xarici amillərin təsiri və dəyişən istehsal üslubları ilə daha çox orqanik qidalara üstünlük verilir və mütəxəssislər də istehlakçını ən sağlamına yönləndirirlər. Zeytun yağı kimi! Əsl zeytun yağını necə yoxlamaq, əsl zeytun yağının hansı rəngdə olması kimi suallara cavab axtarırsınızsa və bir baxışda yaxşı zeytun yağını anlamaq üçün məsləhətlər axtarırsınızsa, bu məqalə sizin üçündür!
Həqiqi zeytun yağını ayırd etmək üçün qızıl İpuçları!
Etiket məlumatını oxuyun: Orqanik zeytun yağı tez-tez təbii istehsal üsulları və istifadə olunan inqrediyentlər haqqında məlumat olan ətraflı etiketə sahib olacaq. İstehsal üsulları və mənbələri haqqında məlumat olan etiketlər orqanik zeytun yağının etibarlı göstəricisidir.
Yetişdirmə üsulu: Orqanik zeytun yağı pestisidlər, kimyəvi gübrələr və sintetik dərmanlar istifadə edilmədən yetişdirilən zeytunlardan əldə edilir.
Torpaq və suyun keyfiyyəti: Orqanik əkinçilik üsulları torpağın və suyun keyfiyyətini qorumaq məqsədi daşıyır. Orqanik zeytun yağı istehsal edən təsərrüfatların konservasiya təcrübələrinə malik olduğunu göstərən sertifikat və ya sənədlərə baxın.
Rəng və bulanıqlıq: Orqanik zeytun yağı adətən sarımtıl yaşıl və ya qızılı sarı rəngə malikdir. Bulanıqlıq orqanik zeytun yağının təbii xüsusiyyəti ola bilər. Beləliklə, orqanik zeytun yağının homojen olmadığını müşahidə edə bilərsiniz.
Qoxusuz: Orqanik zeytun yağının təzə və meyvəli qoxusu olmalıdır. Əgər zeytun yağı qoxusuzdursa və ya zərif qoxu varsa, onun təbii olmadığına dair şübhələr yarana bilər.
Dadı: Orqanik zeytun yağı bir az meyvəli və xoş dadlı olmalıdır. Əgər zeytun yağı neytral və ya zərif bir ləzzətə malikdirsə, onun orqanik olma ehtimalı az ola bilər.
Soyuq sıxılmış və ya sızma zeytun yağı: Üzvi zeytun yağları adətən soyuq sıxma və ya ekstra virgin üsullarla əldə edilir. Bu üsullar zeytunun mexaniki şəkildə əzilməsinə və yağın təbii şəkildə parçalanmasına imkan verir. Üzvi zeytun yağını etiketdə "soyuq sıxım" və ya "ekstra virgin" sözləri axtararaq tanıya bilərsiniz.
İstehsal yeri: Orqanik zeytun yağı ekoloji əkinçilik standartlarına uyğun olaraq istehsal edildiyi bölgələrdən gəlməlidir. Məhsulun etiketində istehsal yeri haqqında məlumatın olması orqanik zeytun yağının etibarlılığını artırır.
İstehsalçı etibarı: Orqanik sertifikatları və orqanik istehsal üçün yaxşı reputasiyası olan istehsalçılardan məhsul almaq, təbii zeytun yağı almaq üçün ən etibarlı yoldur. Etibarlı və tanınmış istehsalçıların məhsullarına müraciət etmək vacibdir.