Səbətin
Yeməyin duzu çox olarsa nə etməli?
Bəzən sevərək hazırladığımız yeməyin duzunu əlavə etdiyimizi unudaraq yenidən duz əlavə edə bilirik. Duz bədən üçün nə qədər yararlı maddə olsa da, artıq miqdarda qəbul edilməsi həm sağlamlığımız üçün ziyandır, həm də yeməyin dadını korlayır.
Buna görə də, bur çox hallarda yeməyinizi qurtara biləcək ipuclarını sizin üçün araşdırdıq.
- Kartof əlavə edin: Böyük bir kartofu soyun və doğrayın, sonra qaba əlavə edin. Kartof duzu udacaq. Yeməyi bir müddət bişirin və sonra kartof dilimlərini çıxarın.
- Limon suyu əlavə edin: Yeməklərinizə bir az limon suyu əlavə edərək duzun dadını tarazlaşdıra bilərsiniz. Limon suyu əlavə edərkən az-az əlavə edib dadını yoxlayın, çox əlavə etməməyə diqqət edin.
- Şəkər əlavə edin: Şəkər duzun kəskin dadını tarazlaya bilər. Yeməklərinizə az miqdarda şəkər əlavə etməklə duzun kəskin dadını azalda bilərsiniz. Bununla belə, yeməyinizin dad balansını pozmamaq üçün çox az miqdarda əlavə edin;
- Əlavə inqrediyentlər əlavə edin: Yeməyinizdəki miqdarı artıraraq duzu sulandıra bilərsiniz. Məsələn, daha çox tərəvəz və ya ət əlavə edə bilərsiniz. Beləliklə, yeməyin duzlu dadını tarazlaşdıra bilərsiniz.
- Süd və ya qaymaq əlavə edin: Bəzi yeməklərə süd və ya qaymaq əlavə edərək duzun kəskinliyini azalda bilərsiniz. Bu üsul xüsusilə şorba və ya qaymaqlı souslar üçün təsirli ola bilər.
- Dadlandırıcı əlavə edin: Alternativ olaraq, yeməyinizdəki duzun ağırlığını tarazlaşdırmaq üçün bal, ağcaqayın siropu və ya balzamik sirkə kimi dadlandırıcılar əlavə edə bilərsiniz. Bu dadlandırıcılar duzun kəskin dadını azalda bilər.