İçeriğe Atla

40 AZN dən yuxarı sifarişlər üçün çatdırılma pulsuzdur.

Sizə Ən Yaxın Bazarstore-dan gətirək! Zəhmət olmasa sizə ən yaxın ünvanı seçin.

Qəhvə növləri ☕

Qəhvə, təkcə bir içki deyil, eyni zamanda mədəniyyətin, ənənələrin və sosial həyatın ayrılmaz bir hissəsidir. Dünyanın müxtəlif bölgələrində hazırlanan qəhvə növləri, özünəməxsus reseptləri, hazırlama üsulları və tarixi ilə qəhvə sevənləri bir araya gətirir. Bu yazıda, qəhvənin 50 növünü və onların hazırlanma üsullarını ətraflı şəkildə araşdıracağıq.

1. Espresso

Espresso, qəhvənin əsasını təşkil edən konsentrat bir içkidir. İncə çəkilmiş qəhvə dənələrinin yüksək təzyiq altında su ilə dəmlənməsi ilə hazırlanır. Tünd, zəngin və aromatik dadı var.

2. Americano

Espressoya qaynar su əlavə edilməklə hazırlanır. Bu, espresso dadını zəiflətmədən daha geniş bir içki meydana gətirir. 1 ölçü espressoya 2 ölçü su əlavə edilir.

3. Latte

Latte, espresso və südlə hazırlanır. Üstündə az miqdarda süd köpüyü olur. Kremalı və yüngül bir dadı var, bəzən şokolad siropu ilə də bəzədilir.

4. Cappuccino

Cappuccino, espresso, süd və süd köpüyünün eyni ölçülü qarışdırılması ilə hazırlanır. Tünd, zəngin dadı və kremalı teksturası ilə məşhurdur.

5. Mocha

Espresso, şokolad siropu və süddən hazırlanır. Şirin və zəngin bir dad təqdim edir. Üstündəki süd köpüyü ilə mükəmməl bir desertdir.

6. Macchiato

Macchiato, espressoya bir az süt köpüyü əlavə edilərək hazırlanır. Bu, qəhvənin güclü dadını qoruyarkən yüngül bir kremalı toxunuş əlavə edir.

7. Flat White

Flat white, espressoya az buxarlanmış süd əlavə edilərək hazırlanır. Kremalı və zərif bir dad təqdim edir. Latte-dən fərqli olaraq daha az südlə hazırlanır.

8. Türk Qəhvəsi

İncə çəkilmiş qəhvə dənələrinin su ilə bir cezvedə dəmlənməsi ilə hazırlanır. Acı və aromatik bir dadı var.

9. Cold Brew

Cold brew, soyuq su ilə qəhvə dənələrinin uzun müddət (12-24 saat) dəmlənməsi ilə hazırlanır. Yüngül, az turş və təravətli bir dadı var.

10. Affogato

Affogato, vanil dondurmasının üzərinə isti espresso tökülməsi ilə hazırlanır. Şirin və qəhvə dəyəri olan unikal bir desertdir.

11. Nitro Coffee

Nitro coffee, soyuq dəmlənmiş qəhvənin azot qazı ilə infused edilməsi ilə hazırlanır. Kremalı bir tekstura və yumşaq dad təqdim edir.

12. Café au Lait

Café au lait, filtre qəhvəsi və südün bərabər miqdarda birləşməsidir. Daha zəngin bir qəhvə təcrübəsi təqdim edir.

13. Ristretto

Ristretto, espresso ilə eyni qaydada hazırlanır, fərqi qəhvə/su nisbətinin 1:1 olmasıdır.

14. Dalgona Coffee

Dalgona coffee, süd üzərinə çırpılmış qəhvə, şəkər və su qarışığı ilə hazırlanır. Xüsusi görünüşü ilə məşhurdur.

15. Irish Coffee

Irish coffee, qəhvə, viski, şəkər və üstündə krem ilə hazırlanır. İsti və şirin bir içkidir, mütləq soyuq günlərdə səmimi bir dost kimi yanınızdadır.

16. Café de Olla

Meksika üslubunda olan bu içki, darçın və şəkər ilə dəmlənir. Zəngin, aromatik və isti bir dadı var.

17. Siphon Coffee

Siphon coffee, vakuum texnologiyası istifadə edilərək hazırlanır. İki mərhələli bir prosesi var və nəticədə zərif və kompleks bir dad əldə edilir.

18. Pourover

Pourover, qəhvə dənələrinin üzərinə qaynar su tökülərək hazırlanır. Bu, qəhvənin aromalarını ortaya çıxarmaq üçün mükəmməl bir üsuldur.

19. Kopi Luwak

Kopi Luwak, çox nadir və bahalı bir qəhvə növüdür. Palmiye civcivlərinin qəhvə dənələrini yeyib sonra nəcislərində atdığı dənələrdən hazırlanır. Bu proses ona xüsusi bir dad verir.

20. Café Cubano

Café Cubano, Meksikadan gələn şirin espresso növüdür. Espresso ilə şəkər birləşdirilir və zəngin bir dad təqdim edir.

21. Café Bombón

Café Bombón, İspan üslubunda espressoya şəkərli süd əlavə edilir. İsti və kremalıdır.

22. Vietnamese Egg Coffee

Bu, yumurta sarısı, şəkər və südlə hazırlanır, espressoya əlavə edilir. Unikal və zəngin bir dad təqdim edir.

23. Lungo

Lungo, espressoya daha çox su əlavə edilərək hazırlanır. Daha uzun və yüngül bir dadı var.

24. Tiramisu Coffee

Tiramisu coffee, espresso, mascarpone və kakao ilə birləşdirilir. Şirin bir desert içkisi kimi tanınır.

25. Frappuccino

Frappuccino, soyuq qəhvə, şokolad və ya vanil dondurması ilə qarışdırılır. Buzlu bir içki kimi mükəmməldir.

26. Kaffeost

Şimali Skandinaviyada, qəhvə üzərinə əridilmiş pendir qoyulması ilə hazırlanır. Unikal bir təcrübədir.

27. Café con Leche

İspan üslubunda, qəhvə və buxarlanmış süd bərabər miqdarda birləşdirilir. Yüngül və kremalı bir içkidir.

28. Tchibo

Germaniyadan gələn bir növ, qəhvə ilə süd və ədviyyatlar birləşdirilir. İsti və zəngin bir dad təqdim edir.

29. Chicory Coffee

Çikori kökü ilə qarışdırılmış qəhvə. Tünd və zəngin bir dadı var.

30. Coffee Lemonade

Soyuq qəhvə ilə limonadın birləşməsi. Təravətli və qeyri-adi bir içkidir.

31. Brewed Coffee

Filtre və ya plunger metodları ilə dəmlənmiş qəhvə. Sadə və klassik bir içki olaraq sevilir.

32. Kopi Tubruk

İndoneziya qəhvəsi, qəhvə dənələri ilə suyun birbaşa birləşdirilməsi ilə hazırlanır. Güclü və zəngin bir dadı var.

33. Café Vienne

Espresso, şirin krem və kakao ilə hazırlanır. İsti və şirin bir içki.

34. Café Glacé

Soyuq qəhvə, şəkər və buz ilə hazırlanır. Təravətli bir içki üçün idealdır.

35. Kaffee Creme

İsveçrədən gələn bir növ, espressoya əlavə süd ilə hazırlanır. Kremalı bir təcrübə təqdim edir.

36. Kona Coffee

Hawaiidən gələn xüsusi qəhvə, zəngin və aromatik dadı ilə tanınır.

37. Café Zorro

İki shot espresso, bir az su ilə qarışdırılır. Tünd və güclü bir dadı var.

38. Tassimo Coffee

Tassimo aparatında xüsusi kapsullarla hazırlanan qəhvə. Rahat və sürətli bir seçimdir.

39. Caffè Freddo

İtalyan üslubunda soyuq espresso. İsti havalarda təravət verir.

40. Spanish Latte

Espressoya daha çox süd və şəkər əlavə edilir. İspan mədəniyyətinə aiddir.

41. Café Crème

Fransız üslubunda, espressoya çox miqdarda süd əlavə olunur. Kremalı və şirin bir içkidir.

42. Café Africain

Qəhvə, kakao, ədviyyatlar və şokolad ilə hazırlanır. Zəngin və aromatik bir dad təqdim edir.

Bu növlər, qəhvə dünyasının zənginliyini və müxtəlif mədəniyyətlərin təsirini göstərir. Hər bir qəhvə sevən, öz zövqünə uyğun bir içki tapmaqda geniş seçim imkanlarına malikdir. Qəhvə mədəniyyətini kəşf etməyə davam edin!

img01
  Geri