İçeriğe Atla

40 AZN dən yuxarı sifarişlər üçün çatdırılma pulsuzdur.

Sizə Ən Yaxın Bazarstore-dan gətirək! Zəhmət olmasa sizə ən yaxın ünvanı seçin.

Ramazan Pidəsi resepti

Ramazan pidesi, Ramazan ayında iftar süfrələrində ən çox istehlak edilən ənənəvi bir çörək növüdür. Xüsusilə Türkiyə və bəzi Orta Şərq ölkələrində məşhur olan bu yumşaq və yastı çörək, Ramazan ayında fırınlarda xüsusi olaraq hazırlanır. Ramazan pidesini bazarstore.az saytında və Bazarstore mağazalarında tapa bilərsiniz.

Eyni zamanda Ramazan pidesini evdə də hazırlaya bilərsiniz. 

Lazım olan ərzaqlar

  • 500 qr un
  • 300 ml ilıq su
  • 1 yemək qaşığı şəkər
  • 1 çay qaşığı duz
  • 1 paket (10 qr) quru maya və ya 20 qr təzə maya
  • 2 yemək qaşığı zeytun yağı

Üzəri üçün

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemək qaşığı süd və ya su
  • 1 çay qaşığı zeytun yağı
  • Çörəkotu və küncüt

Hazırlanması

  1. Xəmiri hazırlayın

    • Bir qabda ilıq su, maya və şəkəri qarışdırıb 5-10 dəqiqə aktivləşməsini gözləyin.
    • Unu böyük bir qaba ələyin, duzu əlavə edib qarışdırın.
    • Mayalı qarışımı və zeytun yağını unun içinə əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun.
    • Xəmiri 5-10 dəqiqə yoğurub, üzərini örtüb 1 saat mayalanması üçün isti yerdə saxlayın.
  2. Pide formasını verin

    • Xəmiri unlanmış səthə qoyub bir az yoğurun.
    • Pide formasına salıb yağlı kağız sərilmiş soba sinisinə yerləşdirin.
    • Barmaq uclarınızla üstünü ənənəvi pide naxışında formada basın.
  3. Üzərinə sous çəkin

    • Yumurta sarısını, südü və zeytun yağını qarışdırıb xəmərin üzərinə çəkin.
    • Çörəkotu və küncüt səpin.
  4. Bișirin

    • Əvvəlcədən 200°C-də isidilmiş sobada 20-25 dəqiqə bişirin.
    • Qızılı rəng alanda sobadan çıxarıb bir az soyudun və servis edin.

Nuş olsun! 😊

img01
  Geri